GTC

Inhoud

1. Toepassingsgebied
2. Sluiting van de overeenkomst
3. Herroepingsrecht voor consumenten
4. Informatie over ruilen in een KiK winkel of retourneren van artikelen gekocht op www.kik.nl
5. Gedragscode
6. Informatie over levering, verzendkosten en transportschade
7. Prijzen en betaling
8. Garantie
9. Eigendomsvoorbehoud
10. Opslaan overeenkomst
11. Taal overeenkomst
12. Salvatorische clausule
13. Opmerkingen over batterijwet
14. Opmerkingen over inzameling en recycling van elektrische apparaten, (oplaadbare) batterijen en spaarlampen
15. Online-geschillenbeslechting in consumentenzaken
16. Alternatieve geschillenbeslechting in consumentenzaken

 

1. Toepassingsgebied

Deze Algemene Voorwaarden (AV) zijn een integraal onderdeel van alle overeenkomsten die KiK Textilien und Non Food BV, Europaplein 1, 5684 ZC te Best (hierna te noemen "KiK") sluit met haar contractuele partners (hierna ook te noemen "klanten") via de online shop die zij exploiteert op www.kik.nl (hierna gezamenlijk te noemen de "online shop"). Deze AV gelden in principe voor elke klant, d.w.z. voor klanten die ofwel consument ofwel ondernemer zijn, tenzij afzonderlijke bepalingen alleen van toepassing zijn op rechtsbetrekkingen met consumenten of ondernemers en deze AV uitdrukkelijk anders bepalen. Een consument in de zin van § 13 van het Duits Burgerlijk Wetboek (BGB) is iedere natuurlijke persoon die een juridische transactie sluit met een doel dat niet kan worden toegeschreven aan zijn commerciële of zelfstandige beroepsactiviteit (hierna te noemen "consument"). Een ondernemer in de zin van § 14 BGB is iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of vennootschap met rechtsbevoegdheid die bij het afsluiten van een rechtshandeling handelt in het kader van de uitoefening van zijn commerciële of zelfstandige beroepsactiviteit. Een rechtsbevoegd partnerschap is een partnerschap dat rechten kan verwerven en verplichtingen kan aangaan (hierna "ondernemer" genoemd). 

2. Sluiting van de overeenkomst

De koopovereenkomst komt uitsluitend tot stand met KiK wanneer een bestelling wordt geplaatst via de online shop. De klantenservice van KiK is voor vragen en klachten ma-vr 9:00-17:00 bereikbaar onder telefoonnummer 040-2075126.

De getoonde artikelen in de online shop vormen geen bindend aanbod, maar slechts een uitnodiging tot het plaatsen van een bestelling. Na het invoeren van de gegevens die nodig zijn om de bestelling af te ronden, zoals factuur- en afleveradres, inclusief uw e-mailadres en betaalgegevens, krijgt u eerst een overzicht waarin alle door u ingevoerde gegevens, de verzendwijze, de betaalwijze en de te bestellen producten nogmaals worden vermeld en u wordt gevraagd deze te controleren en eventueel te corrigeren. Door op de bestelknop “Nu kopen” te klikken, doet u een bindend aanbod om een overeenkomst te sluiten voor de levering van de goederen in het winkelmandje. Alle aanbiedingen van KiK zijn geldig “zolang de voorraad strekt”, tenzij anders vermeld bij de producten. De overeenkomst komt dan tot stand door een onmiddellijke kennisgeving van KiK per e-mail dat uw aanbod is aanvaard of door verzending van de door u bestelde goederen binnen de leveringstermijn die in de artikelomschrijving staat. Dit geldt niet voor de betaalmethoden Pay Pal, Unzer Sofortüberweisung en Unzer Rechnungskauf. Hier vormen de producten die in de online shop worden weergegeven al een bindend aanbod. De overeenkomst komt tot stand door uw opdracht aan een van de bovengenoemde betalingsdienstaanbieders om de prijs van de goederen aan KiK te betalen of door te klikken op de bestelknop met het opschrift “NU KOPEN”. Onafhankelijk hiervan ontvang je direct na het versturen van de bestelling een bevestigingsmail. Bewaar deze zorgvuldig. Je kunt je bestelgegevens ook altijd achteraf bekijken in je klantenaccount of via de functie “Controleer je bestelstatus”. Voor het plaatsen van een bestelling in de shop is een minimumleeftijd van 16 jaar vereist.

 3. Herroepingsrecht voor consumenten

Consumenten hebben een wettelijk herroepingsrecht. Een consument is een persoon die een juridische transactie aangaat voor doeleinden die overwegend buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit vallen.

Annuleringsvoorwaarden

U heeft het recht om deze overeenkomst binnen veertien dagen zonder opgave van redenen te annuleren. De herroepingstermijn bedraagt veertien dagen vanaf de dag waarop u of een door uw genoemde derde, die niet de vervoerder is, de laatste goederen in bezit heeft genomen. Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons (KiK Textiel en Non Food BV, Europaplein 1, 5684 ZC Best, info.nl@kik.nl, Tel.040-2075126) door middel van een ondubbelzinnige verklaring (bijv. een brief per post of e-mail) op de hoogte brengen. U kunt hiervoor het bijgevoegde formulier voor herroeping gebruiken, maar dit is niet verplicht.

 

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, betalen wij u alle van u ontvangen betalingen terug, inclusief de verzendkosten (met uitzondering van de extra kosten die voortvloeien uit uw keuze voor een ander type levering dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering), zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing om dit contract te herroepen. Voor deze terugbetaling gebruiken we hetzelfde betaalmiddel dat u voor de oorspronkelijke transactie heeft gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders met u is overeengekomen; in geen geval worden u kosten in rekening gebracht voor deze terugbetaling. We mogen wachten met terugbetalen totdat we de goederen hebben teruggekregen of totdat u het bewijs heeft geleverd dat u de goederen heeft teruggezonden, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.

U moet de goederen onmiddellijk aan ons retourneren of overhandigen en in ieder geval uiterlijk binnen veertien dagen vanaf de dag waarop u ons heeft geïnformeerd over de annulering van deze overeenkomst. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van veertien dagen is verstreken. Wij nemen de kosten voor het terugsturen van de goederen voor onze rekening als u het gratis bij ons verkrijgbare retouretiket gebruikt. Meer informatie over het verkrijgen van ons retouretiket kunt u vinden in onze ‘veelgestelde vragen’ onder "Hoe retourneer ik een artikel?". U hoeft alleen te betalen voor eventuele waardevermindering van de goederen als deze waardevermindering te wijten is aan het gebruik van de goederen dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Bijzondere bepalingen

Als u dit contract financiert met een lening en later opzegt, bent u niet langer gebonden aan de leenovereenkomst als beide contracten een economische eenheid vormen. Hiervan moet in het bijzonder worden uitgegaan als wij ook uw kredietverstrekker zijn of als uw kredietverstrekker gebruik maakt van onze medewerking met betrekking tot de financiering. Als wij de lening al hebben ontvangen op het moment dat de annulering van kracht wordt of als de goederen worden geretourneerd, neemt uw kredietverstrekker onze rechten en verplichtingen uit hoofde van de gefinancierde overeenkomst ten opzichte van u over met betrekking tot de juridische gevolgen van de annulering of retournering. Dit laatste is niet van toepassing als het onderwerp van dit contract de aankoop van financiële instrumenten is (bijv. effecten, vreemde valuta of derivaten).

Als u een contractuele verplichting zoveel mogelijk wilt vermijden, maak dan gebruik van uw herroepingsrecht en herroep ook de leenovereenkomst als u hiervoor ook een herroepingsrecht heeft.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op de volgende overeenkomsten:

- Overeenkomsten voor de levering van verzegelde goederen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden als het zegel ervan na de levering is verwijderd.

- Overeenkomsten voor de levering van goederen die na levering door hun aard onlosmakelijk zijn vermengd met andere goederen.

- Overeenkomsten voor de levering van geluids- of video-opnamen of computersoftware in een verzegelde verpakking waarvan de verzegeling na levering is verwijderd. 

Verklaring van herroeping

Om de overeenkomst te herroepen, kunt u het volgende formulier gebruiken:— Aan (KiK Textiel en Non Food BV, Europaplein 1, 5684 ZC Best, info.nl@kik.nl, tel.040-2075126):
— Hiermee herroep(en) ik/ wij (*) de door mij/ ons (*) afgesloten koopovereenkomst voor de volgende artikelen (*)/ de levering van de volgende dienst (*)
— Besteld op (*)/ontvangen op (*)
— Naam van de klant
— Adres van de klant
— Handtekening van de klant (alleen bij mededeling op papier)
— Datum
_______________
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.

 4. Informatie over ruilen in een KiK filiaal of retourneren van artikelen gekocht op www.kik.nl

Als consument heeft u de mogelijkheid om artikelen die u in de online shop heeft gekocht per post of in een KiK filiaal naar keuze te retourneren. Dit geldt niet voor artikelen die zijn gekocht met bezorging in de winkel. Afgeleverde artikelen van onze Click & Collect service (bezorging in de winkel) kunnen alleen geretourneerd worden in een winkel naar keuze. Retourneren per post is in dit geval niet mogelijk.

Hier vindt u informatie over het retourneren van artikelen die u in de online shop heeft gekocht: Veelgestelde vragen.

 5. Gedragscode

Onze online shop draagt de keurmerken "Trusted Shops" en "EHI Geprüfter Online-Shop". Om deze keurmerken te ontvangen, worden wij regelmatig door Trusted Shops GmbH en het EHI Retail Institute GmbH gecontroleerd op de naleving van de criteria van de Trusted Shops en EHI gedragscodes. U kunt de gedragscodes onder de volgende links bekijken:

 

6. Informatie over levering, verzendkosten en transportschade

Tenzij anders overeengekomen, vindt levering uitsluitend plaats op het door u opgegeven afleveradres of in het door u opgegeven KiK filiaal. Levering geschiedt op uw kosten volgens de aangegeven verzendkosten. Informatie over de levertijd is vrijblijvend, tenzij KiK uitdrukkelijk een bindende levertijd heeft toegezegd. Als werkdagen als leveringstermijn worden aangegeven, betekent dit alle weekdagen met uitzondering van zaterdagen, zondagen en feestdagen. De maximale levertijd bedraagt 10 dagen voor DHL standaardverzending, DHL volumineuze goederen en levering aan de winkel. Bij verzending door een expediteur na overleg met de expediteur.

Levering buiten Nederland is helaas niet mogelijk. Goederen van klanten die niet in Nederland wonen, kunnen alleen geleverd worden aan een KiK filiaal in Nederland. Eventuele douanerechten, invoerrechten, omzetbelasting en/of andere kosten zijn niet bij de vermelde prijzen inbegrepen. U bent zelf verantwoordelijk voor de correcte inklaring van de producten en de daaruit voortvloeiende kosten.

Als goederen worden geleverd met duidelijke transportschade, dient u zo snel mogelijk een klacht in te dienen bij de bezorger en onmiddellijk contact met ons op te nemen. Als u geen klacht indient of geen contact met ons opneemt, heeft dit geen gevolgen voor uw juridische claims en de handhaving ervan, in het bijzonder uw garantierechten. U helpt ons echter wel met onze eigen claims tegen de vervoerder of transportverzekeraar.

Het risico van onopzettelijk verlies of onopzettelijke verslechtering van de gekochte producten gaat, als u een consument bent in de zin van deze AV, pas op u over als u de goederen van KiK of haar plaatsvervangers (vervoerder, expediteur, transportbedrijf, enz.) heeftt ontvangen.

Bent u ondernemer in de zin van deze AV, dan gaat het risico op u over zodra KiK het gekochte heeft overgedragen aan de expediteur, de vervoerder, het transportbedrijf of de persoon of organisatie die anderszins is aangewezen om de verzending uit te voeren. Als u met de aanvaarding in gebreke bent, staat dat gelijk aan de overhandiging. Van verzuim van acceptatie is sprake als een deugdelijk en tijdig aangeboden dienst van de crediteur door de debiteur niet wordt geaccepteerd of acceptatie wordt geweigerd.

 7. Prijzen en betaling

De prijzen in de online shop zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten. De verzendkosten worden apart vermeld in het besteloverzicht. Betaling van de koopprijs en verzendkosten is verschuldigd bij het sluiten van de overeenkomst. KiK erkent in dit verband echter de betaalmethoden die in de online shop worden weergegeven. U kunt hierbij kiezen uit vooruitbetaling, PayPal, online bankoverschrijving (directe overboeking) en kopen op rekening. Je PayPal-rekening of bankrekening wordt gedebiteerd als vooruitbetaling bij voltooiing van de bestelling.
 

In het kort:

a) Vooruitbetaling
Het openstaande factuurbedrag, met vermelding van het ordernummer en uw klantnummer als reden voor betaling, moet volledig worden betaald binnen 5 dagen na ontvangst van de orderbevestiging. Als we de betaling niet binnen 8 dagen na verzending van de orderbevestiging ontvangen, of als de betaling niet volledig is ontvangen, behouden we ons het recht voor om ons terug te trekken uit het contract. Als we gebruikmaken van ons annuleringsrecht, zullen we de bestelde goederen niet aan u leveren, zelfs als u ons na ontvangst van de annuleringsmelding het oorspronkelijk door ons gevraagde bedrag toestuurt.

b) Paypal
U betaalt het factuurbedrag via de onlineprovider PayPal. U moet zich daar altijd eerst registreren of aanmelden, uzelf legitimeren met uw toegangsgegevens en de betalingsopdracht aan ons bevestigen (uitzondering: gasttoegang). U ontvangt verdere instructies tijdens het bestelproces.

c) Kopen op rekening

Bij aankoop op rekening betaalt u het bedrag pas nadat u uw bestelling heeft ontvangen. KiK Textiel BV draagt de vordering voor de aankoop op rekening over aan Unzer GmbH in het kader van een contract. Als u een ander afleveradres opgeeft, moet de naam van de ontvanger in het afleveradres overeenkomen met de naam in het factuuradres.

Het factuurbedrag moet 14 dagen na ontvangst van de goederen worden betaald door overschrijving op de bankrekening die op de factuur staat vermeld. De begunstigde is Unzer E-Com GmbH, die de bank- en betalingsdiensten voor ons verzorgt. Wij behouden ons het recht voor om aankoop op rekening alleen aan te bieden na een succesvolle kredietcontrole.

Verdere informatie over kopen op rekening bij Unzer: De handelaar is verplicht om in een verklaring over gegevensbescherming op zijn website duidelijk te vermelden dat (1) persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan en verwerkt door incassodienstverleners, Unzer en partners, en (2) Unzer of incassobureaus kredietwaardigheidsinformatie en informatie over de betrokkene of klant kunnen verkrijgen van kredietbureaus op basis van mathematisch-statistische procedures met behulp van adresgegevens. Voorbeelden van dergelijke dienstverleners zijn Schufa Holding AG, Bürgel Wirtschaftsinformationen GmbH & Co. KG, Arvato Infoscore GmbH, Deltavista GmbH, Universum Business GmbH, Bisnode International Group, Regis24 GmbH, Creditreform AG, zonder dat dit volledig is.

d) SOFORT-bankoverschrijving 

We bieden ook SOFORT bankoverschrijving aan. We ontvangen het overschrijvingsbedrag onmiddellijk. Dit versnelt het hele bestelproces. Alles wat u nodig heeft is uw rekeningnummer, sorteercode, PIN en TAN. SOFORT-Überweisung maakt automatisch en in realtime een overschrijving op uw online bankrekening aan via het beveiligde betalingsformulier van Sofort AG, dat niet toegankelijk is voor verkopers. Het aankoopbedrag wordt onmiddellijk en rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de handelaar. Als u de betaalmethode SOFORT bankoverschrijving selecteert, wordt aan het einde van het bestelproces een vooraf ingevuld formulier geopend. Dit bevat al onze bankgegevens. Bovendien worden het bedrag van de overschrijving en de reden van betaling al op het formulier weergegeven. U moet nu het land selecteren waar je een online bankrekening hebt en de bankcode invoeren. Voer vervolgens dezelfde gegevens in als toen u zich registreerde voor online bankieren (rekeningnummer en PIN). Bevestig uw bestelling door de TAN in te voeren. U ontvangt direct daarna een bevestiging van de transactie. In principe kan elke internetgebruiker de SOFORT overschrijving als betaalmethode gebruiken als hij een geautoriseerde online bankrekening met PIN/TAN procedure heeft. Houd er rekening mee dat SOFORT-overschrijvingen nog niet bij alle banken beschikbaar zijn. U kunt hier meer informatie vinden over of uw bank deze dienst ondersteunt: https://www.klarna.com/sofort/ 

8. Garantie

Uw garantierechten vallen onder de algemene wettelijke bepalingen van het Duitse Burgerlijk Wetboek (BGB), tenzij hieronder anders is aangegeven:

De verjaringstermijn voor garantieclaims bedraagt 2 jaar voor klanten die consument zijn en 1 jaar voor klanten die ondernemer zijn.

Een verkorting van de wettelijke verjaringstermijnen geldt niet voor schadeclaims van de klant wegens letsel aan leven, lichaam of gezondheid of voor schadeclaims wegens schending van wezenlijke contractuele verplichtingen. Essentiële contractuele verplichtingen zijn verplichtingen waarvan de nakoming essentieel is voor de goede uitvoering van het contract en/of op de naleving waarvan de klant regelmatig mag vertrouwen (zogenaamde kardinale verplichtingen). Een verkorting van de wettelijke verjaringstermijnen geldt ook niet voor schadeclaims die gebaseerd zijn op een opzettelijke of grove nalatige schending van plichten door KiK, haar wettelijke vertegenwoordigers of plaatsvervangende agenten. Bijzondere bepalingen van § 478 BGB en de bepalingen van de productaansprakelijkheidswet (ProdHaftG) blijven onaangetast door deze regeling. 

9. Eigendomsvoorbehoud

De goederen blijven ons eigendom tot volledige betaling heeft plaatsgevonden. 

10. Opslaan overeenkomst

We slaan de tekst van de overeenkomst niet op, maar sturen u de bestelgegevens en onze AV per e-mail. U kunt de algemene voorwaarden ook altijd hier op deze pagina bekijken en downloaden. U kunt uw eerdere bestellingen bekijken in onze klantenlogin. 

11. Taal overeenkomst

De beschikbare taal voor het afsluiten van de overeenkomst is Nederlands. 

12. Salvatorische clausule

Indien afzonderlijke bepalingen van deze AV ongeldig zijn, heeft dit geen invloed op de geldigheid van de overige bepalingen of het contract als zodanig. 

13. Opmerkingen over batterijwet

Aangezien onze zendingen batterijen en oplaadbare batterijen kunnen bevatten, zijn wij volgens de wet …(BattG) verplicht u over het volgende te informeren:

(Oplaadbare) batterijen mogen niet met het huisvuil worden weggegooid, maar u bent wettelijk verplicht om gebruikte batterijen en oplaadbare batterijen in te leveren. Gebruikte batterijen kunnen schadelijke stoffen bevatten die het milieu of uw gezondheid kunnen schaden als ze niet op de juiste manier worden bewaard of weggegooid. Batterijen bevatten echter ook belangrijke grondstoffen zoals ijzer, zink, mangaan of nikkel en kunnen worden gerecycled. 

Het symbool met de doorgekruiste vuilnisbak betekent dat u batterijen en oplaadbare batterijen niet bij het huisvuil mag gooien. Onder dit symbool vindt u ook de volgende symbolen met de volgende betekenis:

  • Pb: bevat meer dan 0,004 procent lood.
  • Cd: bevat meer dan 0,002 procent cadmium.
  • Hg: bevat meer dan 0,0005 procent kwik.


Na gebruik kunt u de batterijen gratis inleveren bij ons verzendmagazijn (KiK Textiel en Non-Food BV, ADRES) of in de directe omgeving (bijv. bij verkooppunten of gemeentelijke inzamelcentra). De teruggave aan verkooppunten is beperkt tot de gebruikelijke hoeveelheden voor eindgebruikers en tot gebruikte batterijen die de distributeur als nieuwe batterijen in zijn assortiment heeft of heeft gehad. 

14. Informatie over het weggooien van elektrische apparaten, (oplaadbare) batterijen en spaarlampen

Sinds 24 maart 2006 mogen oude elektrische en elektronische apparaten in Duitsland volgens de ElektroG1 niet met het huishoudelijk afval worden weggegooid. De verordening geldt voor alle apparaten die op het lichtnet of op batterijen werken, zoals huishoudelijke apparaten, speelgoed, gereedschap en consumentenelektronica. TL-buizen, spaarlampen en LED-lampen. U herkent elektrische apparaten aan de doorgekruiste afvalbak. U kunt uw oude elektrische apparaten gratis inleveren bij een van de gemeentelijke inzamelcentra.

Volgens de Batterijwet mogen batterijen en oplaadbare batterijen niet bij het huisvuil. U bent wettelijk verplicht om gebruikte batterijen en oplaadbare batterijen in te leveren. Batterijen en oplaadbare batterijen die in apparaten worden gebruikt, moeten worden verwijderd en apart worden weggegooid voordat ze worden weggegooid.

Batterijen en oplaadbare batterijen zijn ook gelabeld met een doorgekruiste afvalbak.

Na gebruik kunt u de batterijen gratis inleveren bij ons verzendmagazijn (KiK Textiel en Non Food BV, ADRES) of in de directe omgeving (bijv. in winkels of gemeentelijke inzamelcentra).

1: Wet betreffende de verkoop, terugname en milieuvriendelijke verwijdering van elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG) van 16 maart 2005 (Bundesgesetzblatt I blz. 762), laatstelijk gewijzigd bij artikel 3 van de wet van 24 februari 2012 (Bundesgesetzblatt I blz. 212). De Wet elektrische en elektronische apparatuur van 20 oktober 2015 (BGBl. I blz. 1739), laatstelijk gewijzigd bij artikel 16 van de

Wet van 27 juni 2017 (BGBl. I blz. 1966), vervangt V 2129-43 van 16.3.2005 I 762 (ElektroG).

 2: Wet inzake het in de handel brengen, de terugname en de milieuvriendelijke verwijdering van (oplaadbare) batterijen (Batterijwet - BattG) .

15. Mededeling over online geschillenbeslechting in consumentenzaken

In geval van geschillen biedt de Europese Commissie een onlineplatform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR-platform). U kunt toegang krijgen tot dit ODR-platform via de volgende link https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 

16. Mededeling volgens de wet alternatieve geschillenbeslechting consumentenzaken

KiK is niet bereid en niet verplicht om deel te nemen aan een geschillenregeling bij een geschillencommissie voor consumentenzaken.

 

 

Juridische informatie

Abonneer onze newsletter

We brengen speciale aanbiedingen, kortingsacties en persoonlijke trends bij je thuis.

GRATIS REGISTREREN